Publicaties

Op deze pagina vind je alle documenten, presentaties, video's en afbeeldingen die ontwikkeld zijn door de regieorganisatie, je kunt het materiaal bekijken en downloaden.

20 sep , 2018

Rapportage Monitor Keuzedelen - meting 4, september 2018

In april/mei 2018 hebben 70 scholen informatie aangeleverd ten behoeve van de vierde meting Monitor Keuzedelen. In deze publicatie vind je de informatie die is opgehaald, verwerkt in…

25 feb , 2016

Presentatie keuzedelen voor studenten

Deze presentatie vertelt in de basis over de keuzedelen. Je kunt de presentatie gebruiken om studenten te informeren over de keuzedelen. Je kunt de presentatie aanpassen naar de eigen…

13 jan , 2016

Artikel: Keuzedelen facts and figures

In deze publicatie word je bijgepraat over de facts & figures van de keuzedelen. Wat zijn keuzedelen precies? Hoe werken keuzedelen? Hoe wordt er met keuzedelen omgegaan in het…

20 sep , 2018

Inzichten Monitor Keuzedelen Herziening MBO

De regieorganisatie heeft op basis van de gegevens van vier rapportages Monitor Keuzedelen én de eigen kennis over het mbo een publicatie opgesteld met inzichten. Deze is hieronder te downloaden.

20 sep , 2018

Infographic Monitor Keuzedelen – Meting 4, september 2018

In april/mei 2018 hebben 70 scholen informatie aangeleverd ten behoeve van de vierde meting Monitor Keuzedelen. In deze infographic vind je de uitkomsten op hoofdlijnen. Het hele rapport vind je op de pagina ‘publicaties’.

23 mei , 2018

Beslisbomen voor vrijstellingen met/voor keuzedelen

Deze publicatie gaat in op vrijstellingen voor de examinering met en voor keuzedelen, en omvat een aantal beslisbomen. De publicatie kan gebruikt worden door leden van de examencommissie of door voorlichters die studenten begeleiden bij door- af- of instroom.

14 feb , 2018

Infographic Monitor Keuzedelen - Meting 3, februari 2018

In oktober/november 2017 hebben 71 scholen informatie aangeleverd ten behoeve van de derde meting Monitor Keuzedelen. In deze infographic vind je de uitkomsten op hoofdlijnen. Het hele rapport vind je op de pagina ‘publicaties’.

14 feb , 2018

Rapportage Monitor Keuzedelen - Meting 3, februari 2018

In oktober/november 2017 hebben 71 scholen informatie aangeleverd ten behoeve van de derde meting Monitor Keuzedelen. In deze publicatie vind je de informatie die is opgehaald, verwerkt in een landelijke rapportage.

23 okt , 2017

Opening conferentie Onderweg met keuzedelen

In onderstaand filmpje geven studenten van Aventus hun mening over keuzedelen. Het filmpje is ontwikkeld voor en getoond tijdens de conferentie Onderweg met keuzedelen op 13 oktober 2017, georganiseerd door de MBO Raad en Herziening MBO.

19 sep , 2017

Infographic Monitor Keuzedelen - Meting 2 , september 2017

Begin 2017 hebben 70 scholen informatie aangeleverd ten behoeve van de tweede meting Monitor Keuzedelen. In deze infographic vind je de uitkomsten op hoofdlijnen. Het hele rapport vind je op de pagina ‘publicaties’.

18 sep , 2017

Rapportage Monitor Keuzedelen – Meting 2, september 2017

Begin 2017 hebben 70 scholen informatie aangeleverd ten behoeve van de tweede meting Monitor Keuzedelen. In deze publicatie vind je de informatie die is opgehaald, verwerkt in een landelijke rapportage.

4 apr , 2017

Presentatie keuzedelen - stand van zaken april '17

Deze presentatie toont de hoofdlijnen van de Monitor Keuzedelen en stipt een aantal belangrijke onderwerpen aan die op dit moment spelen bij scholen rondom de keuzedelen. Daarnaast blikken we vooruit op ontwikkelingen die in de (nabije) toekomst spelen zoals de veranderende slaag-zakbeslissing in 2018 en verwachtte mbo-certificaten die verbonden worden aan keuzedelen.

17 mrt , 2017

Presentatie evaluatie regiefunctie

De herziening van de kwalificatiestructuur is inmiddels een feit. De jaren 2014, 2015 en 2016 hebben in het teken gestaan van de voorbereiding op de implementatie vanaf 1 augustus 2016. Om een succesvolle voorbereiding op de implementatie te realiseren heeft OCW in januari 2014 een regisseur (Eric Jongepier) aangesteld. De rol van regie is geëvalueerd. De volledige resultaten die zijn opgehaald naar aanleiding van de evaluatie (deelnemers, aanleiding, toegevoegde waarde, kritische succesfactoren, verbeter- en aandachtspunten en conclusies) zijn terug te lezen in deze PowerPointpresentatie.

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken. Lees meer over cookies.