De herziening

Vervolg Herziening MBO

14 nov , 2017  

Sinds 2014 is de regieorganisatie Herziening MBO aan de slag gegaan met de voorbereiding én ondersteuning bij de implementatie van de herziene kwalificatiestructuur. De implementatie is van start en al ruim een schooljaar volgen veel studenten die ingeschreven staan op herziene opleidingen keuzedelen. Eind 2018 houdt de regieorganisatie op te bestaan. Onze rol zal met deze ontwikkeling ook veranderen. We informeren je hier graag over.

Wat hebben we gedaan?

De regieorganisatie heeft bij de voorbereiding op de implementatie van de herziene kwalificatiestructuur veel aandacht besteed aan het informeren over wat de herziene kwalificatiestructuur is én wat dat zou gaan betekenen voor scholen. Vanaf augustus 2016 is de implementatie van start. Sinds die tijd is zoveel mogelijk aandacht besteed aan het ophalen van praktijkvoorbeelden die het werken met voornamelijk keuzedelen in de praktijk raken. Deze praktijkvoorbeelden werden gedeeld via artikelen en filmpjes, in de Actueel en op www.herzieningmbo.nl. Daarnaast hebben we tijdens de conferentie ‘Onderweg met keuzedelen’ zoveel mogelijk opgedane ervaringen van scholen samengebracht. Op deze manier hopen we een jullie een stap verder te hebben gebracht.

Wat kun je nu nog van ons verwachten?

Nu scholen aan de slag zijn met de herziene kwalificatiestructuur zal de intensiteit van de werkzaamheden van Herziening MBO afnemen. De regieorganisatie zal nog tot eind 2018 actief blijven, maar we bouwen af. Dit is dan ook de laatste Actueel. We zullen jullie middels nieuwsflitsen blijven informeren over de Monitor Keuzedelen en eventueel overige relevante zaken die de herziening raken. Blijf dus geabonneerd op onze nieuwsbrief! Tot en met de zomer van 2018 kunnen jullie met vragen nog terecht bij info@herzieningmbo.nl.

Waar kun je nog meer terecht?

Vanaf januari 2018 kun je met vragen óók terecht bij het nieuwe Kennispunt onderwijs & examinering van de MBO Raad. Het Kennispunt onderwijs & examinering is een plek waar allerlei relevante onderwerpen over kwalificatiestructuur, examinering, maatwerktrajecten etc. bij elkaar komen en je antwoord kunt krijgen op je vragen. Ook zal het Kennispunt samen met scholen diverse bijeenkomsten organiseren waar volop informatie en kennis gedeeld gaat worden. Houd voor meer informatie de nieuwsbrief en de website van de MBO Raad in de gaten. Voor vragen over wet- en regelgeving kun je ook terecht bij het Informatiecentrum Onderwijs (ICO) van DUO via ico@duo.nl.  
  • Delen
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken. Lees meer over cookies.