Laat je hier inspireren door best practices van scholen en blijf op de hoogte van de laatste actualiteiten rond de herziene kwalificatiestructuur.

Keuzedelen

Stap in de worstelring!

19 sep , 2017  

ROC van Twente nodigt jou uit om tijdens de conferentie Onderweg met keuzedelen bij hen in de worstelring te stappen en daar je worsteling met keuzedelen kenbaar te maken. Doe jij mee? lees meer..

Keuzedelen

Themabijeenkomst programmeren keuzedelen

19 sep , 2017  

Op donderdag 6 juli kwam een aantal geïnteresseerden vanuit scholen samen, om met elkaar, de MBO Raad en de regieorganisatie in gesprek te gaan over het programmeren van keuzedelen. Hoe doen scholen dat? Welke manieren zijn er? Wat is hier lastig aan en wat zijn mogelijke oplossingen? Het resultaat van het gesprek is live gevat in een aantal tekeningen die wij graag met jullie delen!  lees meer..

Keuzedelen

Examinering van keuzedelen; een uitdaging!

19 sep , 2017  

Deltion College, Landstede en het ROC van Twente besloten jaren geleden om samen examens te ontwikkelen. Daaruit ontstond Prove2Move, een stichting waarbinnen examens worden ontwikkeld. Met de komst van keuzedelen kwam deze samenwerking goed van pas. lees meer..

Keuzedelen

ROVC deelt aanpak: actueel technisch aanbod bij BBL

19 sep , 2017  

De uitvoering van keuzedelen bij BBL-opleidingen is een pittige taak. ROVC is een particuliere opleider met voornamelijk BBL-opleidingen. Samen met het bedrijfsleven heeft ROVC keuzedelen ontwikkeld, waar flexibiliteit en vakmanschap centraal staan. Zij hebben een duidelijke aanpak en gaan hier tijdens de conferentie Onderweg met keuzedelen graag met jou over in gesprek. lees meer..

Keuzedelen

Tweede rapportage Monitor Keuzedelen

19 sep , 2017  

In april en mei 2017 hebben 70 scholen informatie aangeleverd voor de tweede rapportage van de Monitor Keuzedelen. De hoeveelheid data is flink toegenomen! Deze tweede rapportage geeft onder meer inzicht in het aanbod dat scholen aan studenten doen, de keuzes die studenten maken en een voorzichtig eerste beeld van de resultaten die studenten behalen. lees meer..

Keuzedelen

Conferentie Onderweg met keuzedelen

19 sep , 2017  

Vind jij keuzedelen bij BBL-opleidingen lastig? Heb je een vraag over hoe je de logistiek rondom keuzedelen goed kunt regelen? Of is de examinering een uitdaging? Nog een paar weken en dan komen deze en nog meer onderwerpen aan bod tijdens de conferentie Onderweg met keuzedelen op 13 oktober. Er zijn nog een paar plekken, dus meld je op tijd aan! lees meer..

Keuzedelen

5 tips om je eigen programma samen te stellen

19 sep , 2017  

Nog maar een paar weken tot de conferentie Onderweg met keuzedelen! Heb jij je aangemeld? Of ga je dat nog doen? Dan geven we je hierbij vijf tips om het meeste uit de dag te halen! lees meer..

Wetgeving,Keuzedelen

Uitstel invoering slaag-zakregeling keuzedelen

14 sep , 2017  

Op 7 september heeft minister Bussemaker (OCW) de Tweede Kamer geïnformeerd dat zij de slaag-zak regeling keuzedelen met twee jaar uitstelt. Zij neemt hiermee het advies van SBB, namens mbo scholen en sociale partners, over. De hoogte van keuzedeelresultaten zal, zodra het uitstel formeel is geregeld, vanaf schooljaar 2020-2021 voor nieuwe studenten mee gaan tellen voor het behalen van een mbo-diploma.   lees meer..

Keuzedelen

Onderweg met keuzedelen | Meld je aan!

20 jun , 2017  

Vind jij keuzedelen bij BBL-opleidingen lastig? Of is de examinering nog een uitdaging? Meld je dan aan voor de conferentie Onderweg met keuzedelen op 13 oktober 2017. Zien we je daar? lees meer..

Keuzedelen

Keuzedelen bij BBL, slaag-/zakbeslissing en koppeling

20 jun , 2017  

In dit artikel geven we je een terugkoppeling van drie onderwerpen waarop scholen tijdens gesprekken in het kader van de Monitor Keuzedelen zijn bevraagd. lees meer..

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken. Lees meer over cookies.