Laat je hier inspireren door best practices van scholen en blijf op de hoogte van de laatste actualiteiten rond de herziene kwalificatiestructuur.

Keuzedelen

Onderweg met keuzedelen | Meld je aan!

20 jun , 2017  

Vind jij keuzedelen bij BBL-opleidingen lastig? Of is de examinering nog een uitdaging? Meld je dan aan voor de conferentie Onderweg met keuzedelen op 13 oktober 2017. Zien we je daar? lees meer..

Keuzedelen

Keuzedelen bij BBL, slaag-/zakbeslissing en koppeling

20 jun , 2017  

In dit artikel geven we je een terugkoppeling van drie onderwerpen waarop scholen tijdens gesprekken in het kader van de Monitor Keuzedelen zijn bevraagd. lees meer..

Best practice

Best practice: één examen per keuzedeel

20 jun , 2017  

In drie filmpjes vertellen twee scholen over hun beleid waarbij zij per keuzedeel één examenproduct inzetten. Waarom hebben zij daarvoor gekozen? En welke uitdagingen komen hierbij om de hoek kijken? lees meer..

Best practice

Keuzedelen bij het Friesland College: de student kiest bewust!

20 jun , 2017  

Het Friesland College heeft een eigen visie op het leren van studenten waarbij de praktijk centraal staat. Deze visie heeft het ROC ook doorvertaald naar de manier waarop de keuzedelen worden ingericht. Studenten kiezen uit een breed aanbod een keuzedeel dat bij hen past, en het tijdstip en de locatie waar ze het willen volgen. lees meer..

Keuzedelen

Keuzedelen in de praktijk – Terugkoppeling gesprekken Monitor Keuzedelen

20 jun , 2017  

Werken met een groeimodel, logistiek, processen en het examineren van keuzedelen. Dit zijn onderwerpen die je terugleest in deze algemene terugkoppeling van gesprekken die Herziening MBO met 26 scholen heeft gevoerd, in het kader van de Monitor Keuzedelen. lees meer..

Wetgeving,Keuzedelen

Nieuwe keuzedelen vastgesteld in mei 2017

19 mei , 2017  

Om snel in te kunnen spelen op actuele ontwikkelingen kan de minister vier keer per jaar nieuwe keuzedelen vaststellen of bestaande keuzedelen actualiseren. Op 18 mei jl. heeft de minister opnieuw nieuwe keuzedelen en koppelingen vastgesteld middels een publicatie in de Staatscourant. lees meer..

Keuzedelen

Check op overlap met nieuwe tool SBB

4 mei , 2017  

SBB heeft een nieuwe tool ontwikkeld die scholen ondersteunt in de check op overlap tussen een keuzedeel en een kwalificatie. Lees hier hoe het werkt! lees meer..

Kwalificatiedossiers

Update status quo Dossiers – beroepsvereisten

4 mei , 2017  

Eerder dit jaar hebben we je bijgepraat over de stand van zaken voor beroepsvereisten in kwalificatiedossiers, waaronder de dossiers met de status ‘status quo’. We geven je hierbij een update. lees meer..

Keuzedelen

Oproep conferentie Onderweg met keuzedelen: doe mee!

4 mei , 2017  

Op 13 oktober 2017 organiseren de MBO Raad en regieorganisatie Herziening MBO de conferentie Onderweg met keuzedelen. En daar hebben we jouw kennis en ervaring voor nodig! Lees hier meer over de conferentie zelf en hoe jij een voorstel kunt indienen. lees meer..

Keuzedelen

Generieke keuzedelen Engels

4 mei , 2017  

Vanaf juli 2017 zijn twee nieuwe keuzedelen Engelse taal beschikbaar. Deze keuzedelen maken het mogelijk dat studenten vanaf schooljaar 2017-2018 centraal examen doen en bij doorstroom vrijstelling krijgen voor het generieke deel Engelse taal in de niveau 4 opleiding. Om onnodige dubbelingen te voorkomen, komen de keuzedelen Engels in de beroepscontext B1 en B2 per 1 januari 2018 te vervallen. In dit artikel vertellen we hier meer over. lees meer..

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken. Lees meer over cookies.